Z dedykacja dla Ani ;)
KURCZAK W WINIE
Kurczaka bardzo starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy goździki i cynamon, skrapiamy cytryną.
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanką białego wina, szklanką wina czerwonego, dodając 100g ginu, 100 g koniaku, 200g Smirnoffa i 50 g rumu. Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej.
Kurczaka możliwie jak najszybciej wyrzucamy, bo jest do dupy.
Natomiast ..... Sos! Sos! Paluszki lizać!!!
KURCZAK W WINIE
Kurczaka bardzo starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy goździki i cynamon, skrapiamy cytryną.
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanką białego wina, szklanką wina czerwonego, dodając 100g ginu, 100 g koniaku, 200g Smirnoffa i 50 g rumu. Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej.
Kurczaka możliwie jak najszybciej wyrzucamy, bo jest do dupy.
Natomiast ..... Sos! Sos! Paluszki lizać!!!
UWAGA!!!
Kurczak musi być martwy, bo inaczej bydle sos wychleje.
Kurczak musi być martwy, bo inaczej bydle sos wychleje.
Smacznego
:)
Po spożyciu sosu wszelkich pojazdów nie prowadzić....
OdpowiedzUsuńhahahahhaa, przepis bomba!!! W zasadzie zamiast kurczaka można tam wsadzić wszystko, bo i sznurek i starego buta a nawet gwoździe. W końcu i tak nieważne co z tego sosu wywalimy, grunt by było co wypić:))))))!!!!!!
OdpowiedzUsuńhahaha!! no bo dobry sos to podstawa!!:)
OdpowiedzUsuńRozwijasz się widzę od Krawcowej po Restauratorkę GRATULACJE. Wiadome jest, że dodatki są najważniejsze
OdpowiedzUsuńTak... Niedługo przechrzczę się na Coco Gessler ;)
UsuńHahaha świetne. Musisz rzeczywiście uważać bo z takimi przepisami nie wiadomo gdzie zajdziesz:)
UsuńRzeklabym, ze nie wiadomo gdzie sie... dotocze ;)
UsuńŚwietny tekst, sos muszę zrobić i pewnie sama go zjem bądź wypiję, kurcze bardzo krótki jest dzień brakuje mi czasu na wszystko a jeszcze jak chłop w domu to posprzątać niema czasu, pozdrawiam i muszę częściej zaglądać♥
OdpowiedzUsuńZapraszam :) Nie tylko na okolicznosc kurczaka z winem :)
Usuń